Aantal vliegbewegingen op Groningen Airport Eelde in 2020 met ruim 23% gestegen

Geplaatst op:

Met bijna 40.000 vliegbewegingen, is het op Groningen Airport Eelde drukker dan afgelopen jaren. Het aantal vliegbewegingen is ruim 23% meer dan in 2019. De stijging in cijfers valt onder andere te herleiden uit de toename van het aantal lesvluchten.

Ondanks dat in 2020 de commerciële passagiersvluchten grotendeels zijn stil gelegd vanwege het coronavirus, hebben er 39.387 vliegbewegingen plaats gevonden op Groningen Airport Eelde. Meiltje de Groot, directeur Groningen Airport Eelde: ‘’Wij zijn, ondanks het ongekende jaar, blij om te zien dat het aantal vliegbewegingen flink is gestegen. De groei in het lesverkeer is een belangrijke pijler voor Groningen Airport Eelde. Wij bieden de capaciteit en de mogelijkheden, waardoor het maatschappelijk belang van onze luchthaven wordt onderstreept.

Zo’n 70% van alle bewegingen is afkomstig van lesvluchten. Onder andere KLM Flight Academy heeft het aantal bewegingen flink vergroot door uitbreiding van de vloot eerder dit jaar. Maar ook de op luchthaven gevestigde EFTC en vluchten vanuit vliegscholen van Lelystad en Teuge vergrootten het aantal bewegingen op Groningen Airport Eelde.

De drukste dag op Groningen Airport Eelde was vrijdag 11 september, toen er 376 vliegbewegingen plaatsvonden. Juni en september waren de drukste maanden op de luchthaven. Het aantal lesvluchten werd in deze maanden bijna verviervoudigt ten opzichte van een jaar eerder.