Guernsey Kanaaleilanden

Vanaf onze luchthaven vertrekt er op de zondag een vlucht naar de luchthaven van Guernsey. Eén van de vijf adembenemende eilanden van de Kanaaleilanden. En bij ons begint je vakantie naar de Kanaaleilanden goed! Je kunt namelijk recht voor de deur van de terminal parkeren, tegen een voordelig tarief. En op onze luchthaven kun je lekker snel inchecken – géén lange wachtrijen dus. Door onze goede bereikbaarheid ben je vanaf jouw huis binnen 3,5 uur al op het grandioze Guernsey. Ja, het prachtige Kanaaleiland ligt ook nog eens verrassend dichtbij.

 

Vakantie Kanaaleilanden

Boek je vakantie op Sunair.nl of bij jouw reisadviseur. Goed om te weten: een combinatiereis naar een van de andere eilanden zoals Jersey, Herm en Sark is ook mogelijk.

4 redenen om voor de Kanaaleilanden te kiezen

  • Bezoek de weelderige tuinen van La Seigneurie op het eiland Sark

  • Ga eilandhoppen en ontdek naast Guernsey ook Jersey, Herm, Sark en Alderney

  • Het grote verschil tussen eb en vloed (ongeveer 11 meter) levert een indrukwekkend schouwspel op

  • Shoppen doe je in de gezellige markthallen achter de Town Church in St. Peter Port (Guernsey)

Wanneer vlieg ik

Vluchtschema Kanaaleilanden

Land Bestemming Dag(en) Seizoen Periode Maatschappij Tussenlanding Overstap Boeken
Verenigd Koninkrijk Kanaaleilanden (Guernsey)
  • Zo
Zomer 30 apr 2023 - 10 sep 2023
  • Direct
Pakketreis

De Kanaaleilanden

De meeste eilanden zijn autonoom bezit van de Britse Kroon, maar behoren niet tot het Verenigd Koninkrijk of Britse overzeese gebieden. En ook niet tot de Europese Unie. Het ‘Baljuwschap’ Guernsey (Bailiwick of Guernsey) bestaat uit de eilanden Guernsey, Alderney, Herm, Sark en een aantal kleinere eilanden. Kanaaleiland Jersey valt onder het Baljuwschap Jersey. Gelegen op zo’n 20 kilometer voor de kust van Normandië, vind je hier Engelse traditie op een unieke wijze gecombineerd met een vleugje Franse charme.

De Kanaaleilanden zijn een waar paradijs voor iedereen die graag buiten is. Het enorme verschil tussen eb en vloed maakt dat de eilanden twee keer per dag totaal van gedaante veranderen. De lente begint er vroeg en de zomers zijn er dankzij een warme golfstroom heerlijk zwoel. Bij wandelaars - ervaren én onervaren - zijn de kilometerslange kustlijnroutes met de mooiste vergezichten zeer geliefd. De ongerepte natuur, groene landschappen – afgewisseld met (Franse) wijngaarden, prachtige bloemenvelden en magnifieke kliffen, maken de Kanaaleilanden een verbluffende vakantiebestemming. En dat zó dichtbij huis.

Guernsey

Bij vertrek vanaf onze luchthaven naar de Kanaaleilanden, land je op Guernsey. Guernsey is het op een na grootste Kanaaleiland. Jersey is de grootste. Ondanks de grootte van slechts 78 km2 - de stad Groningen is 83,72 km - is Guernsey zeer divers. Brede (en schone) zandstranden aan de ene kant, rotsachtige kliffen en sensationele baaien aan de andere kant van het eiland. Wandelen op Guernsey is een onvergetelijke ervaring met haar indrukwekkende natuur en idyllische vergezichten. Verder is Little Chapel een van de meest bezochte bezienswaardigheden op Guernsey. Zoals de naam doet verhullen; het is een klein kerkje. Bijzonder hieraan is dat het gebouwd is met schelpjes, steentjes en scherven. 

Saint Peter Port

De luchthaven van Guernsey bevindt zich op ongeveer drie kilometer van de hoofdstad Saint Peter Port. Dit is de hoofdstad van het eiland. Of, nou ja, hoofdstadje moeten we eigenlijk zeggen met haar nog geen 20.000 inwoners. Een pittoresk stadje met kronkelende straatjes (die haast te smal zijn voor auto’s), kleurrijke markten en authentieke winkels. Absoluut een bezoekje waard. Dus, waar wacht je nog op? Boek nu je vakantie op www.sunair.nl of bij jouw reisadviseur.

Eilandhoppen tussen Kanaaleilanden

Tijdens je vakantie op Guernsey kun je gemakkelijk eilandhoppen tussen andere Kanaaleilanden. Wat we je overigens ten zeerste aanbevelen. Allen hebben hun eigen karakteristieke en spraakmakende elementen die het ontdekken waard zijn. Zo doet Jersey veel mondialer aan dan het sfeervolle Guernsey. Herm is juist een oase van rust, met slechts één hotel, één pub en twee winkels. Op dit kleinste Kanaaleiland zul je geen openbaar vervoer of fiets vinden. Het heuvelachtige Sark is wellicht het meest pittoresk van alle Kanaaleilanden en een paradijs voor de fanatieke wandelaar. Alle Kanaaleilanden zijn relatief klein - je kunt ze écht goed ontdekken - en toch veelzijdig. Je kunt op eigen houtje gaan eilandhoppen, maar op www.sunair.nl zijn combinatiereizen te boeken. Dan wordt alles voor je geregeld, van ontbijt tot overnachting.

Tips en weetjes de Kanaaleilanden

Handig en leuk om te weten voor vertrek:

  • De eilanden Guernsey en Jersey hebben een eigen betaalmiddel: de Guernsey Pond en de Jersey Pond. Gelukkig kun je er ook met de Britse Pond betalen.

  • Treed in de voetsporen van Victor Hugo en bezoek het huis (Hauteville House) waar hij zijn bestseller Les Misérables heeft geschreven.

  • Op Guernsey staat een wel heel bijzonder kapelletje: de Little Chapel uit 1914 is opgebouwd uit schelpen en porseleinscherven. 

  • Bezoek in de lente de Bluebell Woods en geniet van een tapijt van blauwe bloemen onder bloeiende boomtoppen. Tevens een prachtige plek om het hele jaar door te wandelen!

Blogs

De Kanaaleilanden: dé vakantie waarin je 5 eilanden in 1 trip bezoekt

De Kanaaleilanden, of op z’n Engels ‘The Channel Islands’, klinkt best ver weg toch? Niets is minder waar want de eilanden liggen langs...

Lees meer