Route development

Route development

De luchthaven is van economisch en maatschappelijk belang voor de regio Noord-Nederland. Groningen Airport Eelde streeft naar een mix in bestemmingen die voor de regio relevant zijn, verspreid over (met name) Europa. Maar de focus ligt ook op de toekomst; wat heeft Groningen als regio te bieden en hoe kunnen we de luchtvaart verduurzamen.

Niet voor niets is de pay-off ‘Luchthaven van het Noorden’.  Groningen Airport Eelde heeft een verzorgingsgebied van 3,2 miljoen inwoners en is de enige luchthaven in de dichtbevolkte regio Benelux/ Noordwest-Duitsland met een autonoom verzorgingsgebied. Op 90 minuten rijafstand van de luchthaven is geen andere luchthaven gevestigd. In Noord-Nederland vestigen zich steeds meer internationale bedrijven. Er is bijvoorbeeld veel aandacht van bedrijven uit de ICT-, chemie-, Life Sciences- en agrifoodsector. 

Groningen is populair. Niet alleen bij toeristen in eigen land, maar ook Duitse en Belgische toeristen komen graag naar Groningen. De stad heeft een rijke historie, moderne iconische gebouwen en biedt vele culturele programma's. De provincie Groningen heeft prachtige uitgestrekte landschappen, het wad en authentieke dorpskernen voor rust en bezinning. 

De luchthaven wil toekomstgericht denken en voert een geïntegreerd beleid met betrekking tot groei, omgeving, innovatie en duurzaamheid. Reden dat de luchthaven initiatiefnemer is van NXT Airport waarbij de overheid, het bedrijfsleven en het onderwijs projecten ontwikkelen en samenwerken op gebied duurzaamheid, innovatie en educatie.

Contact

Neem ook gerust contact op met de luchthaven. Wij denken graag mee. U kunt een mail sturen naar Jonas van Dorp, Head of Aviation Marketing & Development via j.dorp@gae.nl.