Over Luchthaven Groningen Airport Eelde

Luchthaven Groningen Airport Eelde

In 1931 werd Groningen Airport Eelde opgericht. In ruim driekwart eeuw is de noordelijke luchthaven uitgegroeid tot een zeer complete internationale luchthaven, gelegen op steenworp afstand van de stad Groningen.

Hoogwaardig aanbod

Groningen Airport Eelde wil door een hoogwaardig aanbod van faciliteiten en met een marktgerichte benadering de luchthaven zijn waar vakantiegangers en het bedrijfsleven in het Noorden als eerste voor kiezen. Groningen Airport Eelde is de luchthaven voor de regio, maar ook van de regio. De luchthaven ziet het als haar taak om de regio optimaal te faciliteren. Economisch, infrastructureel en maatschappelijk. Zo goed mogelijk. Niet meer en niet minder.

Aantrekkelijke luchthaven

Voor de drie noordelijke provincies, maar ook voor Overijssel, Flevoland, Gelderland en het grensgebied met Duitsland, geldt dat de nabijheid van de luchthaven, de goede bereikbaarheid, de gunstige vertrektijden en de snelle incheck Groningen Airport Eelde tot een aantrekkelijke luchthaven maakt. Hierdoor kiezen steeds meer vakantiegangers en zakelijke reizigers Groningen Airport Eelde boven het drukke Schiphol.

Toeristische en promotionele vluchten

Het overgrote deel van onze passagiers maakt gebruik van onze chartervluchten (onder andere van Transavia, TUI en Corendon Airlines). Daarnaast is het mogelijk een rondvlucht te maken vanaf Groningen Airport Eelde. Deze kunnen een toeristisch karakter hebben maar ook promotionele doeleinden. Geïnteresseerden kunnen een rondvlucht maken boven Noord-Nederland om hun stad en/of provincie eens vanuit een ander perspectief te bekijken.

Lesverkeer

Naast vakantievluchten en lijndiensten wordt een deel van het vliegverkeer ingenomen door lesvluchten van de KLM Flight Academy.

Medische en militaire vluchten

Groningen Airport Eelde is ook een belangrijke luchthaven voor medische donorvluchten en voor de traumahelikopter van het Universitair Medisch Centrum Groningen, het UMCG. Ook reddingsdiensten en het Ministerie van Defensie (voor militaire operationele vluchten) maken gebruik van onze faciliteiten.