Innovatie & Duurzaamheid

Innovatie & Duurzaamheid

NXT AIRPORT - Luchthaven van de toekomst

Luchtvaart moet innoveren en verduurzamen. De noodzaak om bewust met onze wereld om te gaan, is groter dan ooit. Voor ons, de volgende generatie en voor onze wereld. Duurzaamheid en de bijbehorende innovaties zijn belangrijke focusgebieden voor onze luchthaven. We zijn continu bezig hoe we een bijdrage kunnen leveren aan deze thema’s en hoe we voorop kunnen lopen in deze ontwikkeling.

Verduurzaming, innovatie en educatie

Op onze luchthaven wordt continu gewerkt aan innovatie, verduurzaming en educatie. Projecten die tot op heden gerealiseerd zijn:

  • Het grootste zonnepark, op een gecontroleerde luchthaven, ter wereld is gerealiseerd op onze luchthaven. 
  • NXT Airport, een innovatie- en duurzaamheidsinitiatief. NXT Airport is een plek waar verschillende organisaties, die zich bezig houden met educatie, verduurzaming en luchtvaartinnovatie, elkaar vinden. 
  • De Stichting Dronehub GAE, gevestigd op GAE, test met derden nieuwe dronetoepassingen in een gecontroleerde omgeving.
  • Vijf Europese bedrijven die zich bezighouden met waterstofontwikkeling zijn gevestigd op Groningen Airport Eelde.
  • Omnidrones ontwikkelt samen met het Alfa-College de Omnidrones Academy, waarbij een deel van het onderwijs op GAE gaat plaatsvinden.
  • Bedrijven op de luchthaven denken individueel na over verduurzaming.

Samenwerking

Wij zijn ervan overtuigd dat een goede samenwerking met bedrijven, kenniscentra en overheden nodig zijn om ambities om te zetten naar successen. Want samen kunnen we werken aan de meest innovatieve ideeën die bijdragen aan een betere wereld. Ook jij bent belangrijk in dit verhaal. Jouw ideeën en inzichten zijn meer dan welkom. Hoe mooi is het als we samen dit doel bereiken? 

Heb je interesse? Stuur ons een e-mail

Inschrijven nieuwsbrief NXT Airport