FlyInformatie voor vliegers

Luchthavenreglement

Voor alle gebruikers van de luchthaven gelden een aantal regels. Deze regels staan beschreven in het Algemeen luchthavenreglement GAE. Dit document vind je terug onder het kopje Documentatie. 

Havengeldregeling

Per 1 januari 2023 gelden er nieuwe tarieven voor de havengelden. De aanpassing in deze tarieven is conform het consumentenprijsindexcijfer van het CBS. De tarieven zijn geldig tot en met 31 december 2023. 

Voor vragen over de nieuwe tarieven neem contact op met de havendienst van Groningen Airport Eelde via operations@gae.nl of 050-3097014.

Vragen over jouw vliegplan?

Wil je informatie ontvangen over jouw vliegplan of een vliegplan indienen? Neem contact op met de helpdesk of FSC op Amsterdam airport Schiphol: 020-406 2315. Voor vragen over technische problemen neem contact op met de Technische Helpdesk (ISC): 020-406 3333

Op Groningen Airport is een onbemande Flight service unit (FSU) aanwezig. Deze FSU voorziet jou van de volgende informatievoorzieningen:

  • Home Briefing System (HBS) voor vliegplannen, vlieg gerelateerde berichten en het ophalen van pre-flight briefings
  • Telefoon voor het indienen van vliegplannen en vliegplan gerelateerde berichten met Amsterdam Flight Service Center (FSC) en voor contact met de Meteo Helpdesk.
  • Fax voor het ontvangen van aanvullende informatie.
  • METSEL system voor het ontvangen van meteorologische informatie.

Voor Meteo informatie zijn twee helpdesks beschikbaar.

  • Meteo consultation helpdesk
  • Meteo technical helpdesk

Welke restricties gelden er?

Weten of er restricties op of om de luchthaven gelden? Bekijk: https://www.notams.faa.gov/dinsQueryWeb/queryRetrievalMapAction.do
Voor vragen over PPR restricties bij de LVNL Eelde neem contact op met: 050-309 9229

Aeronautical Information Package (AIP) 

Meer weten over de faciliteiten op de luchthaven? Bekijk:https://www.lvnl.nl/informatie-voor-luchtvarenden/publicaties-voor-luchtvarenden

Meteorologische informatie

Vanaf 1 augustus 2007 is er geen meteoroloog meer aanwezig op de luchthaven. De meteorologische ondersteuning aan luchtvaarafnemers wordt verzorgd vanuit de centrale weerkamer in De Bilt.  De meteoroloog van het KNMI is bereikbaar via het Meteorologisch Selfbriefing System (MetSel) of telefonisch:
0900-202 3341 (VFR)
0900-202 3343 (IFR)
Telefonische briefing en consultation (ca. € 0,50 per minuut)

Voor meer informatie omtrent de luchtvaartmeteorologische dienstverlening van het KNMI of voor toegang tot de besloten internetsite www.luchtvaartmeteo.nl neem contact op met de accountmanager luchtvaart via aviation@knmi.nl.