Organisatie

Sinds 1931 is Groningen Airport Eelde onderdeel van de infrastructuur in Noord-Nederland. In al die jaren is onze luchthaven uitgegroeid tot een internationale luchthaven met nationaal belang. De luchthaven is gelegen op steenworp afstand Groningen.   

Voor- en van de regio

Groningen Airport Eelde is de luchthaven voor de regio, maar ook van de regio. De luchthaven ziet het als haar taak om de regio optimaal te faciliteren. Economisch, infrastructureel en maatschappelijk. Zo goed mogelijk. Niet meer en niet minder.

Aantrekkelijke luchthaven

Door ons hoogwaardige aanbod van faciliteiten zorgen wij ervoor dat iedere reiziger een fijne start of terugkomst van haar reis ervaart. Door onder andere de kleinschaligheid van onze luchthaven, is reizen vanaf Groningen Airport Eelde comfortabel. Zo hebben we snelle inchecktijden, korte loopafstanden, is onze luchthaven overzichtelijk en goed bereikbaar. 

Voor Noord-Nederland (Groningen, Friesland, Drenthe), maar ook voor Overijssel, Flevoland, Gelderland en het grensgebied met Duitsland, geldt dat de nabijheid van de luchthaven en de goede bereikbaard Groningen Airport Eelde een aantrekkelijke luchthaven maakt. Hierdoor kiezen steeds meer vakantiegangers Groningen Airport Eelde boven andere drukke en grote luchthavens.

Lesverkeer

Naast onder andere chartervluchten, general aviation en privevluchten wordt een deel van het vliegverkeer ingenomen door lesvluchten van KLM Flight Academy. Meer informatie over de vliegschool van KLM vind je via KLM Flight Academy.

Medische- en militaire vluchten

Onze luchthaven is van nationaal belang. Zo zijn wij de thuishaven voor de traumahelikopter van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Daarnaast zijn wij tevens de plek waar alle medische donorvluchten van het UMCG binnenkomen. Dag en nacht staan wij paraat om te kunnen faciliteren in deze bijzondere dienst. 

Ook reddingsdiensten en het Ministerie van Defensie maken gebruiken van onze diensten, voor onder andere de afhandeling van militaire operationele vluchten.