Actueel

Actualiteiten en nieuws

Ontwikkelingen op het gebied van innovaties en duurzaamheid zijn voor ons een belangrijk speerpunt. Het past bij onze ambities. Zo zijn wij continu in beweging en bezig met vooruitgang. Sommige ontwikkelingen hebben impact op onze omgeving, vaak in positieve zin. Wij houden je graag op de hoogte van wat er speelt op onze luchthaven.

Remote Tower (LVNL)

Naar verwachting verhuizen de luchtverkeersleiders van LVNL (Luchtverkeersleiding Nederland) eind 2021 van Groningen Airport Eelde naar Schiphol. Deze innovatie doet LVNL in nauwe afstemming met onze luchthaven. LVNL begeleidt dan vanuit het remote tower center op Schiphol-Oost het aankomende en vertrekkende. Wij vinden het belangrijk dat omwonenden van Groningen Airport Eelde op de hoogte blijven van deze innovatie van de LVNL en de eventuele effecten voor onze omgeving.

Actueel nieuws
Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) start op 15 maart 2021 met de realisatie van remote tower op de luchthaven Groningen Airport Eelde. Met remote tower wordt op termijn de luchtverkeersleiding niet meer fysiek vanuit de toren op de luchthaven verricht, maar vanuit Schiphol-Oost. Over dit initiatief van LVNL bent u al eerder geïnformeerd.

LVNL vindt het belangrijk dat jij - als meest nabije omwonende(n) - tijdig en zo volledig mogelijk over de bouw wordt geïnformeerd. Hieronder vind je informatie over de planning:

  • De gehele bouwperiode is gepland van 15 maart tot juli 2021.
  • In de eerste week (week 11) wordt gestart met de inrichting van het bouwterrein.
  • Van 22 tot en met 25 maart (week 12) vinden er boorwerkzaamheden plaats.

De meest actuele en aanvullende informatie kun je nu al vinden op www.lvnl.nl/remotetower. Je kunt jouw vragen ook stellen via email naar centralised-base@lvnl.nl.

Meer informatie en veelgestelde vragen over Remote Tower vind je via deze pagina.

Groei KLM Flight Academy

Het aantal lesvluchten van de KLM Flight Academy (KLS) is sinds mei 2020 toegenomen. We vertellen je graag meer over het belang van de KLS, vliegroutes en wat we er aan doen om eventuele hinder voor jou als omwonende tot een minimum te beperken.

Meer informatie vind je via deze pagina. 

Gebruiksvergunningen aan- en uitvliegroutes

Via onderstaande websitelinks tref je de gebruiksvergunning van Groningen Airport Eelde aan. Evenals de bijbehorende kaartjes van de routes/circuits rondom de luchthaven, met uitzondering van de aan- en uitvliegroutes die in het verlengde van de start- en landingsbaan liggen. 

Gebruiksvergunning Groningen Airport Eelde
Kaart 1. De vliegroutes voor vliegtuigen die op zicht vliegen. 
Kaart 2. De circuits van de baan: 05-23. 

Het kan uiteraard ook voorkomen dat er vliegtuigen in andere delen van het luchtruim vliegen. Wil je meer weten? Kijk dan op deze pagina  voor meer informatie.