Kids - Leer alles over de luchthaven

Kom alles te weten over Groningen Airport Eelde !

Ontdek Groningen Airport Eelde hier! Leer alles over de luchthaven, de geschiedenis en de beroepen op de luchthaven. Genoeg materiaal om een mooi werkstuk van te maken, of een flitsende presentatie in je klas te geven. Wedden dat je daar een mooi cijfer mee haalt?

✈ Tips voor jouw spreekbeurt of werkstuk!

  • Klik hier voor de geschiedenis van de luchthaven.
  • Klik hier voor alle bestemmingen van de luchthaven.
  • Klik hier voor meer informatie over de luchthaven.

✈ Een kijkje achter de schermen!

Welke beroepen zijn er allemaal op de luchthaven? De havendienstmedewerker laat jullie zien hoe je een vliegtuig parkeert, de brandweerman vertelt over zijn dagelijkse werkzaamheden en waarom de luchthaven een eigen kazerne heeft. Ook is er een vogelwacht op de luchthaven die de vogels verjaagd, zodat de vliegtuigen veilig kunnen landen en opstijgen. 

✈ Doe het zelf! Kleur je mooiste kleurplaat, zet je eigen model vliegtuig in elkaar of doe een proefje.

Dat een vliegtuig kan opstijgen is natuurlijk heel bijzonder! Maar hoe werkt dat nou precies? Doe een proef en kom erachter. Zet jij liever een vliegtuig in elkaar? Of kleur jij de mooiste kleurplaat?

✈ Het grootste vliegtuig dat ooit is geland op de luchthaven! Boeing-747 Atlas Air.

Dit grote vliegtuig landde afgelopen maart bij ons op de luchthaven. Hij vervoerde Amerikaanse militairen voor een oefening hier in Nederland. Dit grote toestel kan ongeveer 474 passagiers vervoeren en bestaat uit twee etages. Hieronder zie je een video van dit enorme vliegtuig op onze luchthaven! 

✈ Op het Fly-in evenement van 2020 bezochten maar liefst 140 vliegtuigen Groningen Airport Eelde.

Op 11 en 12 september 2020 organiseerden we een Fly-in op Groningen Airport Eelde. Op deze dagen mochten alle vliegers met een vliegtuig landen op de luchthaven voor maar 10 euro. We mochten maar liefst 140 vliegtuigen ontvangen! Bekijk hier de video die we hebben gemaakt.

Klik hier om de foto's te zien van alle vliegtuigen die op deze dagen de luchthaven bezochten.