Overwinteren op Gran Canaria

Liever de kerstdagen in je zwemkleding vieren? Dat kan op Gran Canaria!☺ Het eiland waar de zon altijd schijnt. Hier is het gemiddeld het hele jaar door 20 graden. Hieronder delen we de mooiste plekjes.

Puerto de Mogán

De haven van Mogán ligt in het zuiden van Gran Canaria. Door de kleurrijke gebouwen, bruggetjes en imposante zeilboten is het een lust voor het oog. Gezinnen kunnen zich vermaken tijdens een boottocht op een oud zeilschip, de boulevard afstruinen of neerstrijken op het strand aan de baai.
Meer op zoek naar een actieve uitdaging? Ontdek de verrassend mooie onderwaterwereld snorkelend of in een diepzeeduiker.

Aanrader: sluit de dag af met een heerlijk diner in de haven.

Bekijk accommodaties in Puerto de Mogán

Barranco de Guayadeque

Ongetwijfeld de plek op Gran Canaria met het mooiste uitzicht. De hoogste top van de kloof is 279 meter hoog en het ravijn is 15 kilometer lang. Er lopen meerdere wandelroutes door het ravijn, die je ook als niet-ervaren wandelaar prima kunt afleggen. Onderweg zal je eeuwenoude grotwoningen tegenkomen waar de oorspronkelijke bewoners van het eiland in leefden. Geïnteresseerd in meer achtergrond informatie? Bezoek het Museo de Guayadeque voor slechts €3,00 per persoon.

El Bufadero de la Garita

Op 10 minuutjes rijden van het vliegveld vind je El Bufadero de la Garita. Dit is een gat in een rots dat het zeewater omhoog spuwt wanneer het hard genoeg waait. Dit natuurlijke fenomeen moet je gezien hebben tijdens je vakantie op het eiland! Voor een compleet dagje uit kan je deze bezienswaardigheid combineren met een bezoekje aan het zwarte strand of de natuurlijke zwembaden die ernaast liggen. Houd er wel rekening mee dat de stroming hier erg sterk kan zijn!

Mirador del Pico de las Nieves

Uitkijken over het hele eiland kan vanaf Pico de Las Nieves op 1949 meter hoogte. De top van de berg is te bereiken met de bus of je huurauto en we beloven je, eenmaal boven zal het uitzicht adembenemend zijn. Op een bewolkte dag kun je Gran Canaria en Tenerife zelfs boven de wolken uit zien komen!

Playa del Ingles

In het zuiden ligt Playa del Ingles, het vakantie- en uitgaansgebied van het eiland. Hier bevinden zich tal van hotels, appartementencomplexen, restaurants, barretjes en winkelcentra. Er valt van alles te beleven. Bevaar de zee met een jetski, overwin je hoogtevrees door te gaan paragliden of bezoek een aquapark. Liever iets doen op land? Rijd kameel door de duinen of ga off-road met een jeep of quad. Op Gran Canaria kan het allemaal! ☺

Boek nu je vakantie naar Gran Canaria