Een must-see voor jouw vakantie naar Zakynthos

Het prachtige eiland Zakynthos heeft ontzettend veel te bieden. Na het populaire strand met het scheepswrak, behoren de Blue Caves tot de meest gefotografeerde bezienswaardigheden van het eiland. Een absolute must voor jouw vakantie naar Zakynthos! Daarom leggen wij je alles uit wat je moet weten voor een bezoek aan de Blue Caves.

Zwemmen door de azuurblauwe zee

In 1897 werden de Blue Caves ontdekt door Antonio Komouta. De Blue Caves zijn een toeristische trekpleister aan de noordoostkust van het Griekse eiland. De Blue Caves danken hun naam aan de heldere blauwe kleur van het zeewater. Het heldere zeewater lijkt soms maar een meter diep, maar kan in werkelijkheid meerdere meters bedragen. Een duik nemen in dit blauwe water zorgt er voor dat je huidskleur ook echt blauw lijkt! De beste manier om de Blue Caves te ontdekken is om te zwemmen of snorkelen. Een snorkelset mag dus niet ontbreken!

Hoe bereik je de Blue Caves

De Blue Caves zijn alleen bereikbaar over het water. Vaak wordt de boottocht in combinatie met het beroemde Navagio beach uitgevoerd. Wil je toch liever met de auto richting de Blue Caves op Zakynthos? Dan kun je richtin Agios Nikaloas rijden. Vervolgens kun je met een kleiner bootje richting de grotten varen. Met een kleiner bootje is het ook makkelijker om dichterbij te komen.

Waar wacht je nog op?

Blue Caves op Zakynthos mogen niet ontbreken tijdens een bezoek aan dit prachtige eiland. Combineer je jouw bezoek met het bekende Shipwreck Beach of pak jij het liever wat avontuurlijker aan en ga je met een kayak naar de grotten? Wat jouw keuze ook is, dit moet je gezien hebben tijdens een vakantie naar Zakynthos.