Gran Canaria is een populaire zonbestemming. Uiteraard populair vanwege de zon die het hele jaar door schijnt. Ook in de winter is het hier dus goed vertoeven. Daarnaast heeft Gran Canaria een aantal onwijs mooie stranden.

Vraag jij je af wat je allemaal kunt doen op Gran Canaria? Wij zetten de must-do's op een rij.

 

Heerlijk in de zon op het Amadores strand

Gran Canaria heeft ontzettend veel stranden. Één van onze favorieten is Playa de Amadores.
Het ligt in een kleine baai, met weinig wind en omgeven door rotsen. Daarnaast heeft het strand wit zand en heel helder zeewater. Wat wil je nog meer?

 

Snuif cultuur in Las Palmas

Cultuur snuiven is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een vakantie naar Gran Canaria, maar dit kan zeker wel! Zeker in de hoofdstad Las Palmas.
Het oude centrum is een prachtig gedeelte. Je waant je in het verleden van Gran Canaria.
Je kunt genieten van een adembenemend uitzicht vanaf de kathedraal en genieten van heerlijke restaurantjes.
Naast cultuur is er ook een gezellig strand te vinden in Las Palmas. Bekijk de leuke strandhuisjes en struin over de boulevard.

Ontdek dorpjes Teror en Galdár

Naast mooie stranden en blauwe zee heeft Gran Canaria ook veel dorpjes. Het zijn er enorm veel, dus selecteren we er twee die zeker de moeite waard zijn.

Het hart van Gáldar is Plaza de Santiago. Een of meerdere bezoekjes aan de heerlijke tapasbars zijn zeker de moeite waard. Daarnaast is de oudste drakenboom van het eiland ook een must-see tijdens je bezoek aan dit dorpje.
Teror ligt op kleine afstand van Galdár. Bezoek hier onder andere de basiliek, waar een eeuwenoud beeld van Maria bewaard wordt. Een wandeling maken door Calle Real de la Plaza is ook zeker een aanradar.

Struin door de duinen van Maspalomas

Ook in Spanje kun je een stukje Afrika ervaren. In de duinen van Maspalomas lijkt het net alsof je in de Sahara loopt. De zandduinen worden soms wel meer dan 10 meter hoog. Door de constant wind veranderen ze ook continu van vorm. Hoe gaaf is dat!