Een lange reis naar Scandinavian Mountains is natuurlijk heerlijk, maar we kunnen ons ook voorstellen dat je soms een kortere trip wilt maken. Zo kun je even lekker ontsnappen uit de sleur van je werk, de al lang geplande trip met je vriend(inn)en eindelijk waarmaken, of wil je misschien wel een romantisch weekend met je lief in de sneeuw beleven. Met vluchten op donderdag en zondag naar deze magische bestemming, heb je ook de mogelijkheid om een weekend of een midweek naar de sneeuw te gaan. In deze blog geven we je tips om je korte trip zo bijzonder mogelijk te maken!

Huskytransfer naar je accommodatie in Sälen

Wat is beter dan tijdens je korte reis meteen beginnen met avonturen beleven? Verspil geen tijd en kies voor een husky-transfer vanaf Scandinavian Mountains Airport naar je accommodatie in Sälen. Deze transfer is te boeken op zowel donderdag als zondag. Je wordt opgewacht in de aankomsthal door de gidsen die je meenemen op deze activiteit. Na een korte veiligheidsbriefing en instructies over de hondenslee kan het magische avontuur beginnen. De kleding wordt trouwens ook verzorgd door de gidsen, scheelt weer in jouw handbagagekoffer! Meer informatie over deze husky-transfer vind je op de website van BBI Travel en in onze vorige blog 'Husky-safari's door Scandinavian Mountains'!

Wat is er ’s weekends te doen?

Wanneer je op donderdag aankomt in Scandinavian Mountains, heb je de dagen erna nog ruime keuze aan activiteiten. Zo kun je op vrijdag bijvoorbeeld kiezen voor een husky- en/of sneeuwscootersafari van 90 minuten of 2,5 uur (Sälen) of een halve/hele dag (Trysil). De kortere activiteiten zijn ook ideaal wanneer je met kleinere kinderen reist, soms raken kleine kinderen namelijk verveeld tijdens de langere tochten. Hierbij wordt geadviseerd om zelf je eigen kind te beoordelen of deze en lange reis vol houdt of niet. Er is geen minimum leeftijd voor de husky-safari's, maar kinderen onder de 12 jaar reizen met de gids op de slee.

De echte avonturier in jezelf ontdekken? Dan heb je op zaterdag de mogelijkheid om te klimmen en klauteren tijdens het ijsklimmen (Sälen). Sta je liever met je voeten in een grote pak sneeuw? Dan kun je kiezen voor één van de sneeuwschoensafari’s. Tijdens deze tocht ontdek je het natuurgebied, ver van de bewandelde paden, een echte ontdekkingstocht in de wildernis van Scandinavië. Werp je graag een hengeltje uit tijdens je reis? Dan kun je zelfs nog gaan ijsvissen in Trysil. Je beleeft een spannende dag op een prachtig wintermeer met je familie of vrienden. Bij deze activiteit krijg je daarnaast nog iets warms te drinken en een warme maaltijd aan een kampvuur. Een geweldige belevenis!

Dineren in de bergen!

Wil jij eens even helemaal uitpakken voor je lief? Of juist een vriend(in) in de watten leggen? Op woensdag zijn er verschillende soorten ‘mountaindinners’ te boeken in Sälen. Deze diners beginnen met een sneeuwscootertocht en eindigen bij de mooiste restaurants in de bergen. Tijdens deze diners heb je de hut en de avond helemaal voor jezelf. Super romantisch wanneer je samen met je partner bent, of juist lekker gezellig met je gezin, vriend(inn)engroep of familie! Onder het genot van knetterend haardvuur, met een kleedje op de bank en een fijn muziekje, in een hutje in de Zweedse bergen. Wat wil je nog meer?!

Voor liefhebbers van een weekend skiën

Natuurlijk heb je naast deze activiteiten ook ruime keuze aan skigebieden tijdens je reis, maar ook zonder ski’s kun je een geweldige reis beleven! Qua skiën kun je je hart ophalen in één van de grootste skigebieden van Zweden, Sälen. Hier zijn in totaal 81 liften met 87 pistes, met vier gedeeltelijk verbonden skigebieden. Deze gebieden zijn Lindvallen, Hogfjället, Tandålen en Hundfjället. Daarnaast natuurlijk in het grootste skigebied van Noorwegen, Trysil. Of je liever gaat skiën, langlaufen of borden, er is voor ieder wat wils. Op beide skigebieden ben je voorzien van leuke lunchhutjes, dus kun je tussen het sporten door even helemaal tot rust komen.

Zin om een korte trip te boeken?

Een reis boeken naar deze prachtige bestemming doe je via BBI-Travel. Je kunt snel en veilig vliegen vanaf Eelde. Groningen Airport Eelde is goed bereikbaar én wanneer je een reis boekt bij BBI-Travel parkeer je ook nog eens gratis voor de deur van onze terminal. Mocht je gaan skiën tijdens jouw weekend of midweek naar Scandinavian Mountains, je eigen ski's mag je gratis meenemen in het vliegtuig!