Ga je op vakantie naar Spanje? Dan kom je natuurlijk ook voor de tapas. Super gezellig om met elkaar te eten en ook nog eens heel erg lekker. De Spanjaarden kunnen hele menukaarten vullen met deze lokale kleine gerechten die door de tijd heen zijn ontstaan. Het leuke is dat tapas in de basis heel simpel zijn, maar de bereiding en kruiden zorgen ervoor dat ze geweldig smaken. Wij vertellen je in dit blog meer over Spaanse tapas die je geproefd moet hebben tijdens je vakantie in Spanje.

Albóndigas

Albóndigas! De naam van deze tapa zegt je misschien niets, maar iedereen die al eens in Spanje is geweest, heeft deze tapa vast en zeker voorbij zien komen. Albóndigas zijn Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus. Klinkt simpel, maar door de kruiden die de Spanjaarden gebruiken tijdens de bereiding is de smaak van deze tapa echt geweldig.

Patatas Bravas

Een van de bekendste Spaanse tapas zijn toch echt Patatas Bravas. Je hebt deze vast wel eens gegeten in een tapasrestaurant in Nederland, maar in Spanje smaken ze toch echt een stuk lekkerder. En dat komt vooral door de saus die bij de gefrituurde aardappelpartjes wordt opgediend. De zogenaamde salsa brava wordt in Spanje vers gemaakt en is lekker pittig.

Croquetas

Croquetas, oftewel kroketten. Huh, dat is toch typisch Nederlands? In Spanje kunnen ze er ook wat van en worden kleine kroketten opgediend als tapas. De vulling is super uiteenlopend en kiezen wordt daarom nog lastig. Aanraders zijn de croquetas de jamón iberico (met ham) en croquetas de queso (met kaas). Krijg je al trek?

Tortilla de Patatas

Tortilla de patatas is een dikke omelet bereid met plakjes aardappel. De zachtheid van het ei en de bite van de aardappel gaan heel goed samen. Echt, dit wil je proeven! Soms worden er nog extra ingrediënten toegevoegd aan de tortilla de patatas zoals ui of chorizo.

Pescaíto Frito

Ben je een echte visliefhebber? Dan moet je zeker Pescaíto frito proeven tijdens je vakantie in Spanje. Letterlijk vertaald betekent deze tapa ‘gefrituurde vis’. Dat frituren gebeurt in olijfolie, wat de smaak volgens de Spanjaarden ten goede komt. Voordat de vis wordt gefrituurd wordt deze eerst gepaneerd. Pescaíto frito kan worden bereid met verschillende soorten vis.

Pinchos Moruno

Liever vlees dan vis? Dan is Pinchos Moruno de tapa voor jou. Deze tapa moet je geproefd hebben tijdens je vakantie in Spanje, maar is er ook eentje om te onthouden voor thuis. Met deze tapa geef je namelijk een Spaanse twist aan je barbecue. Pinchos Moruno zijn vleesstokjes, die ons een beetje doen denken aan saté. Door de marinade met onder andere saffraan en gerookte paprikapoeder smaken ze toch heel anders. De kruiden zijn heerlijk en maken het vlees mals.

Zin in tapas na het lezen van deze blog? Bekijk dan de verschillende hotels op Mallorca en boek jouw reis! Wie weet zit jij binnenkort op een Spaans terrasje te genieten van deze heerlijke hapjes.