Stranden Gran Canaria

Gran Canaria, het zonovergoten eiland van Spanje. De temperatuur is hier het hele jaar aangenaam, dus je hoeft je geen zorgen te maken om het weer. In slechts 4.5 uur vliegen ben je al op dit prachtige eiland. Gran Canaria staat bekend om haar vele stranden (160!), dus dat maakt het niet makkelijk om de mooiste uit te kiezen. De veelzijdigheid van de stranden is enorm. Er zijn stranden verscholen tussen de rotsen of omringt met palmbomen met wit, zwart of goudkleurig zand. Je vindt het allemaal op Gran Canaria! In het Noorden vind je vooral de zwarte vulkanische stranden, in het zuiden de goudkleurige zandstranden en in het westen de hagelwitte stranden. We hebben de 6 mooiste stranden voor je uitgekozen! Daarnaast vind je aan het einde van deze blog nog een extra (zwem)tip!

Stadsstrand Las Canteras

In de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria aan de Noordkust van het eiland, vind je een van de bekendste stadsstranden van Europa, Las Canteras. Het strand bevindt zich aan een gezellige boulevard in het centrum van de stad. Aan deze boulevard vind je veel strandtentjes en terrassen, waar je gezellig wat kan eten of drinken. Dit strand is ook erg geliefd door watersporters.

Stadsstrand Gran Canaria

Playa de Amadores

Aan de Zuid-Westkust van het eiland ligt het Amadores strand. Dit is een rustig strand met weinig golven. Dit komt doordat het zwemwater wordt afgeschermd door dammen. Dit maakt het ook een ideale locatie om te gaan zwemmen of snorkelen. Het hagelwitte strand is een van de mooiste stranden op Gran Canaria.

Tip: Dit is een romantische locatie om de zonsondergang te bekijken. Wanneer het helder weer is kun je de El Teide Vulkaan op Tenerife zien vanaf het strand.

Rustig snorkel strand Gran Canaria

The Carribbean beach: Anfi del Mar

Dit strand ligt aan de Westkust van Gran Canaria. Dit strand doet denken aan een Caribisch strand door het hagelwitte zand, het helderblauwe water en de prachtige palmbomen. Het is een plaatje om te zien! Ook zijn hier weinig golven, wat het ook een perfect strand maakt om met kleine kinderen te bezoeken.

Hagelwit strand Anfi del Mar

Playa Mogán

Het plaatsje Puerto del Mogán ligt aan de Zuidwest-kust van het eiland en wordt ook wel het ‘Venetië van Gran Canaria’ genoemd. Dit plaatsje is niet alleen prachtig om te zien, het heeft ook nog eens een geweldig strand. Het is een cirkelvormig, kunstmatig aangelegd strand met zand uit de Sahara. Het strand is ongeveer 400 meter lang en ligt aan een boulevard waar je heerlijk wat kan eten of drinken.

Venetië van Gran Canaria

Las Dunas de Maspalomas

In het zuiden van het eiland vind je de plaats Maspalomas. Hier vind je een van de uniekste stranden van Gran Canaria, de Dunas de Maspalomas. Het strand heeft woestijnachtige duinen die zijn ontstaan door de werking van de wind en de zee. Dit strand wordt ook wel ‘de kleine Sahara’ genoemd. Achter het strand vind je dan ook de Maspalomas-woestijn. In deze woestijn is het zelfs mogelijk om op kamelen te rijden.

De kleine Sahara

Het geheime strand; Tufia

Even klaar met alle toeristen op het eiland? Ga dan naar het strand Tufia, dat in het gelijknamige dorpje Tufia aan de Oost-kust van het eiland ligt. Hier zijn voornamelijk locals te vinden. Bij dit strand vind je geen restaurants, dus je moet zelf je eten en drinken meenemen. Verder hangt er een erg fijne sfeer bij dit verborgen pareltje. Ook is dit strand erg geliefd door duikers.

Extra Tip: Las Salinas de Agaete

Oké, dit is eigenlijk geen strand, maar wel een zwemparadijs! In het Noordwesten van het eiland vind je Las Salinas de Agaete, drie natuurzwembaden die onderling met elkaar verbonden door vulkanische grotten. De kwaliteit van het water is geweldig en er zijn weinig toeristen. Dit is een perfecte locatie om lekker te zwemmen met een geweldig uitzicht.

Zwemparadijs Las Salinas

En, al zin om een duik te nemen en de mooiste stranden van Gran Canaria ontdekken? Het eiland heeft natuurlijk nog veel meer te bieden dan alleen mooie stranden. Wil je meer leuke tips voor bezienswaardigheden? Lees dan onze andere blog. Overtuigd van al het moois wat dit eiland te beiden heeft? Boek dan nu jouw vakantie naar dit prachtige eiland!