Mooiste plekken Kreta

Kreta is niet alleen het grootste eiland van Griekenland, het is ook een van de allermooiste eilanden. De prachtige natuurgebieden, de hagelwitte stranden met het azuurblauwe water, de bergen en oude ruïnes maken het eiland enorm fotogeniek. 

Naast de bekende bezienswaardigheden van Kreta zoals de Samariakloof, het Arkadi-klooster, en de opgravingen in Knossos zijn er ook nog veel verborgen plekjes te vinden op het eiland - waar het niet overspoelt is door de vele toeristen. Deze verborgen plekken op Kreta zijn dé perfecte locatie om prachtige foto’s te maken. Wij hebben de mooiste bekende en onbekende fotoplekjes van Kreta voor je op een rij gezet, zodat je de mooiste (Instagram) foto’s kan maken.

Kleurige Instagram foto’s in Chania

Chania is de een na grootste stad van Kreta en ligt aan de noordwestkant van het eiland. In Chania vind je talrijke kleurrijke straatjes, die perfect zijn voor je Instagram foto.

Kleurige Instagram foto in Chania

Daarnaast ligt in Chania een oude Venetiaanse Haven. In deze haven heb je een prachtig uitzicht op de Egyptische vuurtoren. Vooral voor zonsopgang of na zonsondergang kan je op deze locatie prachtige foto’s maken.

Prachtige zonsondergang foto’s

Roze strand in Elafonisi  

Op 76 kilometer van Chania vind je Elafonisi, het mooiste zandstrand van Kreta. Dit strand is makkelijk te bereiken met de auto, bus of scooter. Het bijzondere aan dit strand is dat het zand soms een roze gloed heeft. Dit komt door de verbrijzelde roze / rode schelpen van de zeedieren ‘foraminifera’. Wanneer deze schelpen aanspoelen kleurt het zand roze. Deze roze kleur maakt dit strand perfect voor het schieten van een bijzondere foto.

Unieke foto’s van een roze strand

Fotogenieke witte huisjes in Loutro

Loutro is een klein vissersdorpje aan de zuidkust van Kreta en is perfect voor een dagtrip. Opvallend aan dit dorp is dat het alleen bereikbaar per boot of te voet. Loutro staat bekend om zijn witte huisjes in contrast met het felblauwe water, die het dorp een fotogenieke uitstraling geven. Verder zijn er in Loutro mooie stranden, zoals het strand van Marmara, bergen en kloven te vinden. Het is er minder toeristisch dan in andere gebieden in Kreta – een magnifiek fotoplekje dus.

iconische witte huisjes fotografeer je in Loutro op Kreta

Foto’s vanaf het Venetiaanse Fortezza

Het Venetiaanse Fortezza is gebouwd in 1573 op de heuvel genaamd Paleokastro, wat oud kasteel betekent. Dit fort was gebouwd om de stad te beschermen tegen de Turken. Het fort bevindt zich aan de westkant van de stad, wat het dan ook een perfecte spot maakt om de zonsondergang te bekijken, of natuurlijk om foto’s te maken. Vanaf het fort heb je ook een prachtig 360 graden uitzicht over de stad en de zee.

Prachtige foto’s vanaf het Venetiaanse Fortezza

Preveli Beach & Klooster

Het strand van Preveli wordt ook wel het palmenstrand genoemd en is enorm geliefd door fotografen. Het is een bijzonder strand, omdat hier de rivier Kissano Faraggi uitmondt in de Middellandse zee. Preveli is op meerdere manieren te bereiken. Het is mogelijk om dit strand per boot of met de auto te bereiken. Wanneer je met de auto naar Preveli wilt, parkeer je auto boven op de klif en wandel je naar beneden naar het strand. Dit is goed te doen, omdat er wandelpaden met trappen zijn aangelegd.

Preveli Beach

In de omgeving van Preveli beach zijn nog meer bezienswaardigheden. Zo zijn er een aantal kloosters te vinden die ook zeker te moeite waard zijn om te bezoeken.

Kloosters in Preveli Beach

Beschermde natuurgebieden Gramvousa & Balos Beach

Aan de noordwest kant van Kreta op het schiereiland Gramvousa vind je het paradijselijke witte strand Balos Beach. Het helderblauwe water in combinatie met het hagelwitte strand maakt dit een mooie fotoplek. Het strand ligt erg afgelegen en is te bereiken via onverharde wegen. Gramvousa en Balos zijn beide beschermde natuurgebieden door hun unieke flora en fauna. Zo zijn er op Granvousa veel zeldzame planten (meer dan 400 soorten!), beschermde en bedreigde vogelsoorten, mediterrane zeehonden, ezels en schildpadden te vinden.

Tip: Het strand is niet erg groot, dus zorg ervoor dat je het vroeg op de dag bezoekt.

’s ochtends maak je de beste foto’s van Balos Beach

Aardewerk in Margarites

Margarites is een centraal gelegen dorp op Kreta in de groene heuvels van Rethymnon.  Het dorp staat bekend om de lokale productie van keramiek, en wordt daarom ook wel het pottersbakkersdorp genoemd. Maak een wandeling door de kronkelde, kleurrijke straatjes langs de aardewerk studio’s en maak een foto van de met aardewerk behangen muren.

authentiek aardewerk in Margarites

Er zijn nog veel meer fotoplekjes te vinden op Kreta!

Kreta is een bijzonder eiland met prachtige natuur, stranden en dorpjes. Vanaf onze luchthaven vertrekken er wekelijks twee vluchten, op donderdag en zondag, naar dit fotogenieke eiland. En bij ons begint je vakantie direct! Er zijn geen lange wachtrijen en je kan parkeren voor de deur. Waar wacht je nog op? Boek nu een complete vakantie of alleen de vliegtickets en maak de mooiste foto’s op Kreta!

Bekijk hieronder waar de hotspots liggen