Dit zijn de mooiste stranden op Mallorca

Een vakantie op een eiland is en blijft top. Een auto huren en in alle vrijheid touren. Soms is het heerlijk om te touren zonder bestemming en te stoppen op mooie plekken die onderweg je pad kruisen. Maar natuurlijk wil je ook must sees toevoegen aan je travel list zodat je bij thuiskomst zeker weet dat je alles hebt gezien wat je wilde zien. Heb je een vakantie naar Mallorca op de planning staan? Wij geven de mooiste stranden op Mallorca prijs. Deze pareltjes kun je zonder nadenken toevoegen aan die travel list, want geloof ons, je wilt er geen één overslaan.

Playa de Formentor

Playa de Formentor is bijzonder, omdat je je stranddag hier combineert met actief zijn. Het zeewater van Playa de Formentor hoort met zekerheid tot de top drie van het eiland. En dat azuurblauwe heldere water zorgt ervoor dat je hier heel goed kunt snorkelen. Het is bovendien een geschikt strand voor kinderen, want de zee is hier rustig en ondiep.

Echt actief wordt het pas wanneer je onderweg naar dit strand stopt bij het uitkijkpunt Cap de Formentor. Dit uitzichtpunt is zeer bekend en steelt dan ook de show op menig social media account en blog. Het is een hele klim om de top van dit punt te bereiken, maar dan heb je ook wat. Dit fenomenale uitzicht moet je gewoon met eigen ogen zien tijdens je vakantie op Mallorca.

Es Trenc

Ben je uitgekeken op Playa de Formentor? Bezoek dan Es Trenc! De twee stranden horen allebei met zekerheid thuis in het lijstje met mooiste stranden op Mallorca, maar zijn totaal verschillend. En dat is de reden dat je ook dit strand niet mag missen tijdens je vakantie op Mallorca. Op Es Trenc zit je goed voor eindeloze relaxsessies. Dit is een breed en groot zandstrand waar je een ligbed huurt of neerstrijkt bij een beachbar. Neem een goed boek mee, smeer je in en geniet van de zon. Met het parelwitte zand waan je je hier bijna op een Caribisch eiland. Cocktail erbij?

Extra fijn en bijzonder is dat het op dit strand vrij rustig is. Geen massa’s toeristen, zelfs niet in het hoogseizoen.

Caló des Moro

Meng je tussen de locals op Caló des Moro tijdens je vakantie op Mallorca. Het strand is niet heel makkelijk te bereiken én het draait hier echt om de natuur. Je hebt hier geen beachbar en kunt niets te eten of te drinken kopen, maar dat zorgt ervoor dat je in alle rust kunt genieten van de schoonheid van Caló des Moro. Tijdens een zonsessie op dit strand ben je omgeven door hoge kliffen. Typisch Mallorca! Je vindt Caló des Moro in het zuiden van het eiland.

Dit zijn onze drie favoriete stranden die echt een bezoek waard zijn tijdens jouw vakantie Mallorca. Kun je ook niet wachten?