Wil je goedkoop een auto huren? Dan zijn er een  aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het huren van een auto is zo geregeld, maar de keuze uit verschillende auto’s en aanbieders is enorm. Om je te helpen zo goedkoop mogelijk een auto te huren, hebben we 6 handige tips voor je op een rijtje gezet.

1. Kies je ophaal- inlevertijdstip van je huurauto slim

Wanneer je een auto gaat huren, is het goed om te weten dat je een auto altijd per dag huurt. Je kan bij het zoeken invullen hoe laat je de auto wil ophalen en inleveren. Tip: zorg dat je gebruikt maakt van de 24 uurs regel.

2. Boek je huurauto op tijd

Ten tweede is het belangrijk om zo vroeg mogelijk te boeken. Dit kan schelen in de kosten. De goedkoopste auto's zijn vaak het snelst weg.

3. Gebruik een vergelijkingssite

Vaak zie je door het grote aanbod niet meer wat de beste keus is. Daarom is tip 3: gebruik een vergelijkingssite. Zo worden de beste keuzes voor je op een rij gezet en kun jij gemakkelijker een auto kiezen. Daarnaast is het belangrijk om bij een betrouwbare partij te boeken.

4. Let op kleine lettertjes

Wanneer je een auto huurt, komen hier uiteraard voorwaarden bij kijken. Bijvoorbeeld hoeveel je moet bepalen voor extra kilometers. Ook verzekering is een belangrijk onderdeel om op te letten.

5. Check de tank-regeling

De tankregeling is ook belangrijk om op te letten tijdens het boeken van een huurauto. De voordeligste regeling is vol-tot-vol. Dit houdt in dat je de huurauto met een volle tank meeneemt, en de auto ook weer met een volle tank gaat inleveren.

6. Match de auto met je reis

Een goedkope huurauto is niet altijd de beste optie. In een bergachtige omgeving kies je een andere auto dan op een gewone weg. Kijk naar het landschap en routes van je vakantiebestemming en pas je huurauto hierop aan.