De groente- en fruitschaal van het eiland

Het dorpje Vega de San Mateo ligt op 22 kilometen van de hoofdstand Las Palmas en 8 kilometer van Santa Brígida. Vega de San Mateo behoort tot het nationaal natuurgebied van de bergtoppen Paisaje Protegido de las Cumbres. De plaats heeft een zeer vruchtbare lava grond. Hierdoor is het dorpje een belangrijk centrum op Gran Canaria en wordt het ook wel het ‘Groente- en fruitschaal van het eiland’ genoemd. 

Er zijn genoeg bezienswaardigheden om te bezoeken rond Vega de San Mateo, er zijn namelijk wel 20 hotspots die op je staan te wachten. Van wijngaarden, markten, oude boerderijen, wandelroutes of het bewonderen van bergtoppen. Het kan hier allemaal. 

Vega de San Mateo staat vooral bekend om de markt, waar veel ambachtelijke producten worden verkocht. De markt is open op zaterdag van 08.00 tot 20.00 uur en op zondag van 08.00 uur tot 15.00 uur. Wie graag van de cultuur wil proeven(letterlijk en figuurlijk) is op deze markt aan het juiste adres. Daarnaast beschikt de plaats over een kerk met een standbeeld uit de 17e eeuw van patroonheilige San Mateo. Een echte aanrader!

We gaan nu richting de winter en wordt het in Nederland steeds koeler en natter. Echter ligt de temperatuur op Gran Canaria gemiddeld tussen de 20 graden en schijnt de zon 6 tot 7 uur per dag. Om het nóg leuker te maken: er zijn amper vijf regendagen per maand. Je kan dus goed je overwinteren op Gran Canaria. Overtuigd van al het moois en diversiteit wat dit eiland te beiden heeft? Boek dan nu jouw vakantie naar dit prachtige eiland!