Zin in een zonvakantie? Dan ben je in Bodrum zeker aan het juiste adres! In deze prachtige badplaats kan je volledig tot rust komen. Het is een populaire vakantiebestemming met een Mediterraans klimaat. Bodrum heeft heerlijk warme zomertemperaturen, wie houdt er niet van? Vanuit de Egeïsche Zee komt er een koel briesje dat voor verkoeling zorgt. Naast de schitterende stranden van Bodrum kan je er ook veel avontuurlijke activiteiten beleven. Ga met ons mee op reis en maak nieuwe hoogtepunten!

1. Maak een boottocht op zee en reis naar onvergetelijke baaitjes

Een bootreis maken op zee wordt zeker een onvergetelijke ervaring! Dit kan je niet dagelijks doen in Nederland. Hierdoor is het extra bijzonder om het een keer te proberen. Vanuit Bodrum kan je een prachtige bootreis maken naar Aquarium Bay, Camel Beach of Black Island. Tijdens je reis zal je sprankelende baaitjes en stranden ontdekken. Als je geluk hebt, stopt de boot voor de kust. Dit is het perfecte moment voor een heerlijke duik in de warme Middellandse Zee. Je zal ongetwijfeld van top tot teen volledig gaan genieten waardoor je ontspannen zal terugkomen bij je accommodatie.

Waar moet ik rekening mee houden tijdens een bootreis?
Allereerst is het natuurlijk handig om zwemkleding en handdoeken mee te nemen. Ook is het fijn om een zomerse hoed of pet mee te nemen om jezelf te beschermen tegen de hitte van de zon. En last but not least: voldoende water is zeker een must!

2. Maak een duiktrip en ontdek de onderwaterwereld

Een andere spectaculaire wateractiviteit is een duiken! In het kristalheldere heldere water van Bodrum zal je leren duiken en de magische onderwaterwereld leren kennen. Veel duikplekken bevinden zich rond het adembenemende Black Island. Tijdens het zwemmen zal je kleurrijke riffen en prachtige vissen ontdekken. Dit belooft een dag vol plezier en avontuur. Ben je liever niet zo actief op vakantie? Dan heb je vaak ook de mogelijkheid om te zonnen op de boot terwijl je vrienden of familie gaan duiken. Hierdoor kan jij de hele dag lekker liggen zonnebaden!

Waar moet ik rekening mee houden tijdens een duiktrip?
Veel duiktrips zijn geschikt voor beginnende duikers. Het is altijd handig om badkleding en handdoeken mee te nemen. Tijdens de duiktrip zal je professionele begeleiding krijgen. Er zijn meerdere ondiepe duikpunten zonder stroming voor beginners. Voor de ervaren duikers zijn er ook diepere duikpunten aanwezig. 

3. Boek een dagexcursie naar Pamukkale en ervaar een natuurwonder

Benieuwd naar een natuurwonder? Dan ben je in Parmukkale aan het juiste adres! In Bodrum kan je deze bijzondere dagtrip boeken. Je gaat een prachtig landschap ontdekken vol met kalkstenen plateaus gevuld met helder blauw water. In deze poeltjes kan je heerlijk baden. De plateaus liggen hoog waardoor je een adembenemend uitzicht zal hebben over het natuurgebied. Parmukkale is dus een plek die je echt gezien moet hebben!

Waar moet ik rekening mee houden tijdens een trip naar Parmukkale?
 
Bij dit prachtige natuurfenomeen zijn geen kleedkamers aanwezig. Hierdoor is het handig om je zwemkleding van tevoren alvast aan te trekken. Ook is het erg fijn om een zonnebril bij de hand te hebben. Het witte kalksteen is kan vel zijn aangezien het zonlicht daarin weerkaatst. En als laatste: zorg ervoor dat je je camera bij de hand houdt want van dit prachtige natuurfenomeen wil je zeker een plaatje schieten!

Zin om Bodrum te ontdekken? Klik dan hier!