Heb je ooit overwogen om te gaan skiën in het hart van Scandinavië? Zweden en Noorwegen hebben prachtige, gevarieerde en grote skigebieden. Een unieke wintersportervaring, vol belevenissen en avonturen. We nemen je graag mee naar deze sprookjesachtige skigebieden.

Sälen, één van de grootste skigebieden van Noord-Europa

Vanaf Scandinavian Mountains sta je binnen 25 minuten op de piste van Sälen, het grootste skigebied van Zweden. Het gebied bestaat eigenlijk uit vijf kleinere gebieden, die allemaal aan elkaar verbonden zijn: Lindvallen, Högfjället, Tandadalen, Hundfjället en Kläppen. Je kunt genieten van ruim 100 pistes in dit fijne skigebied.

Het prachtige skigebied zorgt ervoor dat iedereen enthousiast wordt, van jong tot oud en van beginner tot gevorderd. De vele groene en blauwe pistes maken het een ideaal familiegebied. Je raakt elkaar niet snel kwijt en het is overzichtelijk. Maar ook voor avonturiers en gevorderde skiërs biedt Sälen genoeg mogelijkheden. In Tandadalen vind je namelijk veel zwarte pistes en het grootste snowpark van Zweden. De lange afdelingen, de funparks en de diversiteit aan pistes én de gezellige dorpjes maken Sälen een unieke wintersportbestemming. Heb jij je koffers al gepakt?

Trysil

Van Zweden skiën we door naar Noorwegen, om precies te zijn Trysil. Trysil heeft ruim 70 km piste en is daarmee het grootste skigebied van Noorwegen. Het gebied kent zowel groene, blauwe, rode en zwarte pistes. Dus zowel beginners als gevorderden kunnen hier hun hart ophalen en genieten van de fijne afdalingen. Een groot voordeel van een skivakantie in Trysil is dat je nooit lang hoeft te wachten bij de skiliften. Je kunt bijna altijd meteen instappen. Des te meer tijd om te genieten van het winterse wonderland!

De natuur in Trysil is prachtig. Weet je wat het allerleukste is? Op heldere dagen kun je zelfs Zweden zien liggen!

Natuursneeuw

In Noord-Europa is aan natuursneeuw bijna nooit een tekort. In de winter kleurt het landschap vaak volledig wit. Maar mocht het toch een keer tegenzitten met de sneeuwval, dan zijn er in deze gebieden genoeg moderne sneeuwkanonnen die ervoor zorgen dat je alsnog de latten kunt onderbinden.

Bereikbaarheid

Je hebt nog nooit zo snel op de ski’s gestaan vanaf jouw huis. Je vliegt namelijk deze winter rechtstreeks vanaf Groningen Airport Eelde naar het hart van Scandinavie. Scandinavian Mountains Airport ligt op de Zweeds-Noorse grens. Binnen 25 minuten sta je op de piste van Sälen en binnen 40 minuten in Trysil. Ga jij mee op wintersport naar het wonderschone Scandinavië?