Check-in & Bagage

We hebben alle informatie over de incheckprocedure voor je op een rijtje gezet. Via het linkermenu kun je nog meer informatie vinden over onder andere bagageregels en de paspoortcontrole.

Hoe laat moet ik inchecken voor mijn vlucht?
De incheckbalies zijn altijd 2,5 uur tot 3 uur voor de geplande vertrektijd geopend. Wij raden aan om van te voren altijd de website van je luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie te bekijken voor actuele informatie. De sluitingstijd van de incheckbalie verschilt per maatschappij. Dit varieert van 45 tot 30 minuten voor vertrek. Voor de definitieve sluitingstijden verwijzen wij je naar de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij. In verband met de wachttijd voor de incheckbalies adviseren wij reizigers om ruim voor het sluiten van de incheckbalies aanwezig te zijn.

Reserveer online uw stoel
Bij steeds meer luchtvaartmaatschappijen kun je online inchecken en/of jouw eigen stoel reserveren. Indien je dit niet vooraf registreert, zal de luchtvaartmaatschappij je automatisch een stoel toewijzen. In het geval van automatische plaatsing bestaat de mogelijkheid dat niet het gehele reisgezelschap op dezelfde rij geplaatst wordt. Kijk op jouw reispapieren of op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij of je vooraf online kunt inchecken en/of je stoel kunt reserveren.

Vluchtmonitoren
In de terminal tref je monitoren aan met daarop de aankomst- en vertrektijden van de verschillende vluchten.

Let op! Een toestel dat met vertraging aankomt, hoeft niet altijd met vertraging te vertrekken. Houd je dus aan de inchecktijden die zijn aangegeven. Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk om je bagage ’s morgens te brengen en later zelf terug te komen. Dit geldt voor alle vluchten.