Bagageregels

Samsung Galaxy Note 7: Het is niet toegestaan om een Samsung Galaxy Note 7 mee te nemen op een vlucht vanaf Groningen Airport Eelde. Dit geldt voor zowel de handbagage als ruimbagage. 

Handbagage, wat mag er wel en niet mee?

Scherpe voorwerpen: scherpe en puntige voorwerpen mag je niet vervoeren in de handbagage. Wanneer deze toch worden aangetroffen bij de veiligheidscontrole, kun je er vrijwillig afstand van doen of de voorwerpen eventueel meegeven aan diegene die je heeft gebracht. Je mag deze voorwerpen ook meenemen in de bagage die je incheckt. Je krijgt ingeleverde voorwerpen niet terug en je krijgt er ook geen vergoeding voor. Wanneer je weigert deze goederen mee te geven of af te staan, wordt je de toegang tot de vlucht geweigerd. 

Vloeistoffen: ook gelden er speciale regels voor vloeistoffen. Vloeistoffen, gels en spuitbussen in de handbagage mogen alleen in kleine hoeveelheden (max. 100 ml per stuk), én op de juiste manier verpakt worden meegenomen. Dit geldt voor alle passagiers die vertrekken van, of overstappen op, een vliegveld binnen de Europese Unie. De nieuwe regels gelden voor vloeistoffen zoals water en andere drankjes voor consumptie.  Ook geldt het voor gels, pasta's, lotions en de inhoud van spuitbussen. Toiletartikelen zoals tandpasta, scheerschuim, haargel, lipgloss en crèmes vallen hier dus ook onder.  

Buggy, kinderwagen & Maxi-Cosi

Jouw buggy of kinderwagen kunt je uiteraard meenemen als je vertrekt vanaf Groningen Airport Eelde. Voor buggy en kinderwagen geldt dat deze bij het inchecken aangemeld moeten worden. Je kunt de buggy/kinderwagen blijven gebruiken tot het moment dat begonnen wordt met instappen. De buggy/kinderwagen moet dan ingeklapt bij de vliegtuigtrap worden afgegeven, waarna hij in een apart gedeelte in het ruim wordt geladen. Bij terugkeer op Groningen Airport Eelde worden de buggy’s en kinderwagens als eerste uitgeladen. Zij komen als eerste op de bagageband in de aankomsthal. Voor Maxi-Cosi’s geldt over het algemeen dat zij kunnen worden meegenomen in het passagiersgedeelte. Als er te weinig ruimte is, kan alsnog worden besloten dat de Maxi-Cosi naar het laadruim moet. De beslissing van de bemanning is hierbij bindend.

Huisdieren

Vlieg je met Transavia, dan kun je uitsluitend honden en katten meenemen. Jouw hond of kat wordt vervoerd in het bagageruim in een kennel of in de cabine in een leeftas. Het vervoer van hond of kat geschiedt altijd voor risico van de passagier. Kijk hier voor meer informatie.

Bagagekar

Bij de terminal kun je een bagagewagentje ophalen, zodat je jouw bagage gemakkelijk kunt vervoeren. Na gebruik van de wagentjes kun je ze terugzetten voor de terminal. Voor passagiers die gebruik maken van parkeerplaats P3 (lang parkeren) is er een aparte plek gereserveerd voor bagagewagentjes. Deze bevinden zich op de parkeerplaats zelf.

Per ongeluk iets verkeerds ingepakt?

Mocht je per ongeluk iets hebben ingepakt dat je niet mee mag nemen, leg dit dan in jouw auto of geef het mee aan diegene die je heeft gebracht.